Oproject

prace w zakładach produckji żywności

Oproject – montaż i serwis urządzeń w zakładach produkcji żywności

Produkcja żywności to dziedzina szczególna – czy są to słodycze, przetwórstwo mięsne, czy jajka w proszku. Praca w zakładach produkcji żywności, obarczonych daleko ponad przeciętnym rygorem sanitarnym jest wyjątkowa i wymaga wyjątkowych środków. Oproject spełnia restrykcyjne wymagania branży spożywczej i realizuje prace w zakładach produkcyjnych.

Praca w zakładach produkcji żywności – badania laboratoryjne

Standardowe badania medyczne w zakresie zdolności do pracy, w przypadku zakładów branży spożywczej – to absolutne minimum. Poza nimi wymagane mogą być badania wykluczające nosicielstwo niemile widzianych gości (bakterii, pasożytów, inne). Informacje o badaniach zaczerpnąć można ze stron stacji sanitarno-epidemiologicznych oraz telefonicznie – dane kontaktowe.

Książeczka sanepidowska – niespecyficzny rodzaj uprawnień w branży dźwignicowej

Pracownicy Oproject posiadają tak zwane „książeczki sanepidowskie” potwierdzające aktualność badań wymaganych przez naszych Klientów. Stąd mamy swobodę w wykonywaniu prac, bez konieczności nagłego uzupełniania wymaganych badań.

Higiena pracy w zakładach produkcji spożywczej

Specyficzne uwarunkowania pracy w branży spożywczej wymagają spełnienia wielu wymagań stosowanych w tych zakładach systemów kontroli jakości (TQM), których elementem są dobre praktyki higieniczne i produkcyjne (GHP, GMP) czy system HACCP anlizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli. Oproject stosuje zalecenia i wytyczne zakładowych inspektorów kontroli. Zarówno w zakresie stosowanych środków ochrony indywidualnej, ale też bezpiecznego i higienicznego wykonywania poszczególnych prac. Stosujemy się do procedur – różnych w zależności od wymagań klientów.

Zakres usług jakie możemy świadczyć także w zakładach produkcji żywności odnajdą Państwo tutaj.